Hello Sztepptanc.hu
Bemutatkozunk
A sztepptáncról
Műsorunkról
Hírek
Oktatás
Fotógaléria
Videógaléria
Tagjaink
Elérhetőség
Linkek


 
 Tagfelvétel
Bemutatkozunk

Sztepptánctörténeti előadás
 

A Ritmus-műhely Kulturális és Táncegyesület bemutatja

a Nemzeti Táncszínház és a PiroTap Productions közös műsorát:

TAP EVOLUTION


Tap Evolution
avagy
sztepptánctörténet képekben

 

A darab célja, hogy megismertesse a sztepptáncot a nézőkkel, bemutassa a műfaj kialakulásában fontosabb szerepet játszó táncokat, illetve azt, hogy a kor és a zenék változásával milyen stílusok alakultak ki. Ebben ad útmutatást a narrátor, aki egy idővonalon vezeti végig a nézőt. Az előadás végére átfogó képet kapunk a Soft Shoe és Hoffer stílusokról, valamint az ezt megelőző néptáncokról. Segítségünkre lesz még az amerikai sztepptáncot alkotó négy alaptulajdonság: az elegancia, a könnyedség, a ritmikusság és a humor, melyek emberi formát öltenek. Általuk jön létre a táncképekben megjelenő történeti ismertető. Mindezt olyan kellékek színesítik majd, mint a homok, a víz vagy a görkorcsolya. Ezáltal lesz teljes az élmény, melyet a sztepptánc történelmének és jelenlegi helyzetének bemutatásával szeretnénk átadni Önöknek.

Tap Evolution

További információért kattincson ide:

bővebben...
 
 

Tizenöt év
 
A debreceni Rhythm and Shoes Dance Club ez év novemberében ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját!
 
Tizenöt év telt el azóta, hogy Lauer Márta és Badacsonyi Róbert megalapította azt a debreceni társulatot, amely az eltelt évek során munkájával a sztepptánc műfaját oktatta és népszerűsítette a régióban és Magyarországszerte valamint a határon túl is.
 
A jeles évforduló kapcsán vendégül láttuk Pirovits Árpád mestartanárt, aki már több ízben tartott kurzusokat és továbbképzéseket a csoport számára. bővebben...
 
 

Rhythm & Shoes Dance Club
 
Rhythm and Shoes Dance Club
A Rhythm & Shoes Dance Club 2000. novemberében alakult Badacsonyi Róbert és Lauer Márta vezetésével. Társulatunk a klasszikus amerikai sztepptánc és az ír sztepptánc műfajának népszerűsítését, formanyelvének oktatását tűzte ki céljaként. Rendszeresen kapunk meghívásokat különféle kulturális rendezvényekre, bemutatókra, fesztiválokra, évente többször indulunk hazai és nemzetközi versenyeken. Igényes műsorszolgáltatással bizonyítjuk szakmai felkészültségünket, melynek kapcsán megrendelőink eddig minden esetben elismerően nyilatkoztak munkánkról.
 
 
 
 
bővebben...
 
 

Eredményeink
 
A Rhythm & Shoes Dance Club jelentősebb eredményei:
 

A tánccsoport számos előkelő hazai és nemzetközi versenyeredménnyel illetve fesztiváldíjjal büszkélkedhet. Természetesen nem a serlegek és oklevelek jelentik számunkra a legnagyobb elismerést, hanem a közönség elismerő tapsa és véleménye munkánk iránt, amely megerősíti táncosaink odaadó és lelkiismeretes elkötelezettségét a műfaj irányában.

bővebben...
 
 

Rendezvényszervezők figyelmébe...
  Médiaajánlat
 
 
 Támogatóink:

Pedellus Tankönyvkiadó

CTS Informatika Kft.

Elérhetőség: Tel.: 06-30/206-9848 - E-mail: info@sztepptanc.hu