Hello Sztepptanc.hu
Bemutatkozunk
A sztepptáncról
Műsorunkról
Hírek
Oktatás
Fotógaléria
Videógaléria
Tagjaink
Elérhetőség
Linkek


 
 Tagfelvétel
Hírek

8. Országos Sztepptánc Fesztivál
 
 
Ismét nagy érdeklődés övezte az immáron már 8. alkalommal megrendezésre kerülő Sztepptánc Fesztivált, melynek ez évben is a Budapest Bábszínház adott Otthont. A program szervezője Pirovits Árpád, ez alkalommal is színes és érdekes műsort állított össze a műfaj szerelmeseinek. A tematikus rendezvény idei témája Fred Astaire személye és munkássága volt.

Fred & Ginger a Flying down to Rio című filmben, 1933

Tánccsoportunk a jeles alkalomból két koreográfiával készült, amelyből az első egy klasszikus sztepptánc standard volt, míg a második betét egy modern hangzásvilágra épülő összeállítás volt, Bob Sinclair "Groupie Boy" című zeneszámára.

Magyar sztepptáncosok Dubai-ban
 

Kerek egy hónapon át szórakoztatták az Egyesült Arab Emirátus legismertebb városának, Dubai-nak közönségét Magyarország legjobb sztepptáncosai. A formációban Pirovits Árpád és Román Katalin mellett a Rhythm & Shoes Dance Club vezetője, Badacsonyi Róbert is szerepelt. A magyar delegáció húszperces műsorában a sztepptánc trió mellett a Connections elnevezésű break tánccsoport öt tehetséges tagja kápráztatta el a Tisztelt Nagyérdeműt óriási sikerrel.

Magyar sztepptáncosok Dubaiban


bővebben...

Kiadó táncterem a belvárosban
 
A debreceni Rhythm and Shoes Dance Club új táncterme nemsokára megnyitja kapuit.

Könyvajánló
 
A sztepptánc közel négyszáz éves története igen gazdag és szövevényes, sok-sok szállal kapcsolódik az ember alkotta világhoz: politikához, történelemhez, humanitárius törekvésekhez, esztétikához, zenéhez, a színpad és a film világához - olvasható a 370 oldalas, fotókkal illusztrált kötetnek a bevezetésében, amely nemcsak a műfaj szerelmeseinek nyújt izgalmas olvasmányt, a leghíresebb táncművészek életrajzaival.

A cipőm a hangszerem

A kötetből természetesen nem hiányozhat Fred Astaire, Gene Kelly, Ginger Rogers, vagy Eleanor Powell sem, de az itthon kevésbé ismert világsztárok, mint Bill Bojangles Robinson, a Nicholas Brothers, a Coles & Atkins duó, Peg Leg Bates és sokan mások is felvonulnak. A páratlan összeállítás varázslatos világába Illényi Katica előszava vezeti be az olvasót.
 
A kiadvány megrendelhető a www.pirovits.hu oldalon, vagy kapható az Oktogon Tánc Centrumban és egyre több könyvesboltban!
 

bővebben...

Csillag Születik
 

RTL Klub - Csillag születik

A Rhythm & Shoes Dance Club sztepptánc triója is versenyzett az RTL Klub televízios csatorna „Csillag születik” elnevezésű tehetségkutató műsorában. A világhírű Grease filmből ismertté vált Grease Lighting című zeneszámot szemelték ki a műsorkészítők a társulat számára, hogy sztepptáncos koreográfiát készítsenek rá. Magas szakmai felkészültségű stáb dolgozott azon, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a versenyzőkből. A társulat három tagja, Badacsonyi Róbert, Mucsi Imre és Gellén Szabolcs a 2007. november 10-i adásnapon volt látható a televízió képernyőjén.

CSILLAG SZÜLETIK


bővebben...

Szerepléseink 2021. nyarán
 
A különlegesen megváltozott körülmények ellenére társulatunk idén nyáron is számos helyre kapott felkérést.

bővebben...

Rendezvényszervezők figyelmébe...
  Médiaajánlat
 
 
 Támogatóink:

CTS Informatika Kft.

Elérhetőség: Tel.: 06-30/206-9848 - E-mail: email_1.png